Üzlet

Árubemutató Rendelés

Az üzlet

Mélypatakiné Rottenstein Gertrud vagyok, kutató biológusként végeztem Debrecenben a KLTE – n. Régiónkban nem találtam megfelelő munkahelyet, így drága nagymamám unszolására folytattam az Általa megkezdett munkát. Ehhez elvégeztem a kereskedő – boltvezető iskolát is.
Nagymamámat világszerte ismerik, mint Wimmer néni ( Wimmer Kálmánné Kandra Gertrud), aki a népművészeti cikkekért rajongókat nem csak csodálatos áruival, hanem hihetetlen vitalitásával, életkedvével, s meleg szívével hódította meg. Bevallom Őt utánozni képtelenség, de a Tőle tanultak alapján legjobb tudásom szerint igyekszem tovább ápolni eme csodálatos népművészet hagyományait. Azt hiszem Ő azért lehetett olyan sikeres, mert imádta amit csinált és őszintén tisztelte a vásárlóit. A Tőle tanult szeretetteljes odaadással és a népművészet iránti alázattal nyitottam meg üzletemet 1990 – ben. Mindig arra törekedtem, hogy polcaimon a valódi, eredeti kézimunkák sorakozzanak, így beszállítóim általában idős, „ vérbeli” Matyó asszonyok.Az ő kreativitásuk és szorgalmuk teszi lehetővé, hogy vásárlóink hamisítatlan Matyó kézimunkákat vásárolhassanak. Minden darab egyedi, háznál készült, természetesen kizárólag kézzel hímezve, eredeti mintákkal és színekkel. A világ minden tájáról érkező vendégeinket igyekszünk a Matyó kultúra történetébe is beavatni, ezenkívül bátran fordulhatnak hozzánk bármilyen ügyes – bajos dologban, lehetőségeink szerint igyekszünk mindenben segíteni. ( Pl. turista infomációk,program ajánlatok, orvosi, állatorvosi ellátás, vendéglátó helyek, pénzváltó helyek, stb. ), de egy pohár hűsítő ital is természetes a hőségben.
Nincsenek nyelvi akadályok, sem fizetési problémák ( kp., hitelkártya, valuta , banki átutalás )


Az üzlet megközelíthetősége:

ÉK – Magyarország – B.A.Z- megye – Mezőkövesd – Mátyás király út 80. sz. ( a fő út belvárosi , Kereskedelmi Bank és Erste Bank közötti szakasza )
Budapesttől az M3 – on Miskolc felé 120 km, Egertől 20km, Miskolctól 45km, Debrecentől 120km.
A környék rengeteg turista látnivalót kínál , valamint természetesen a világhírű hőfürdőket!

Map

Gerti Népművészet, ajándék
Mezőkövesd Mátyás király út 80.
Tel/fax : 00-36-49 -411 – 403
E-mail : melypatakine.gertrud@drotposta.hu

Nyitva tartás :
9 – 18 – ig, de bármikor becsengethet!
Turistaszezonban minden nap nyitva!

Főoldal